Naš kvalitet

Naše putovanje traje više od 135 godina.

I isto toliko dugo negujemo kvalitet

Zlatiborac - Naš kvalitet

Od prvog dana kvalitet
je za nas imperativ.
Stremimo ka njemu čak i kada to
znači da idemo težim putem

Od izbora najboljih komada mesa koji će ući u proizvodnju, preko pažljivog usoljavanja, blagog dimljenja na dimu bukovog drveta, do ispunjavanja svih standarda kvaliteta, koje s pravom očekuje savremeni potrošač, na svakom koraku smo u potrazi za savršenstvom. Iza nas su decenije investicija, edukacije i razvoja, kojima je jedini cilj – najbolji kvalitet proizvoda.

Poštujući tradicionalnu recepturu i koristeći najsavremeniju opremu i tehnologiju u svom poslovanju, primenjujemo najviše standarde kvaliteta, što su potvrdile renomirane svetske agencije za inspekciju, testiranje i verifikaciju.

HACCP HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) je sistem bezbednosti hrane koji se zasniva na analizi i kontroli potencijalnih bioloških / mikrobioloških, hemijskih i fizičkih opasnosti kojima su izložene sirovine, mogućih opasnosti pri rukovanju, proizvodnji, distribuciji i konzumiranju krajnjeg proizvoda. Još od 2009. godine procesom sertifikacije i provera akreditovana sertifikaciona tela potvrđuju usklađenost sa zahtevima ovog sistema.

IFS Ovi najviši standardi bezbednosti i kvaliteta hrane zasnivaju se na mogućnosti da se u svakom trenutku – na putu od primarnog proizvođača do krajnjeg potrošača – proveri ispravnost, ali i kvalitet proizvoda. Kompanija Zlatiborac posluje u skladu sa ovim standardom osam godina, ostvarujući viši nivo usaglašenosti sa zahtevima standarda, a poslednja resertifikacija je obavljena u septembru 2023. godine.

Svoje poslovanje uskladili smo sa specifičnim zahtevima zemalja u koje izvozimo i postali smo objekat odobren za izvoz u Evropsku uniju (EU), Evroazijsku ekonomsku uniju (EAEU) i treće zemlje.

Istraživanje nezavisnih stručnjaka dokazuje kvalitet

Posebno nam je drago što su i naši stručnjaci imali priliku da se uvere u kvalitet naših proizvoda. Dr hemijskih nauka Jasna Đinović u svojoj doktorskoj disertaciji dokazuje da ni u jednom od ispitanih uzoraka naših proizvoda nije prekoračena dozvoljena količina benzo[a]pirena (toksičnih supstanci koje mogu nastati tokom dimljenja hrane).

Mnogobrojne prestižne nagrade za kvalitet

Više od 100 medalja za vrhunski kvalitet Novosadskog sajma poljoprivrede.
Više od 100 medalja na takmičenju Ham and Sausage Quality Competition Nemačkog poljoprivrednog društva (DLG) na kome se takmiči više od 30.000 proizvoda iz celog sveta.
Dvanaest godina zaredom „Zlatiborac” osvaja priznanje „MOJ IZBOR”, nagradu potrošača za omiljeni brend.